[FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Ask for help about NoScript, no registration needed to post
John S.

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by John S. » Mon Oct 30, 2017 12:02 pm

I confirm my icon was missing too.
Could solve it by disabling all add-ons, restart FireFox, then enabling all add-ons again, NoScript first.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Jurkan

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Jurkan » Mon Oct 30, 2017 5:10 pm

Just restart browser...

..hung there 20min before trying restart ;)
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Moose Breath

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Moose Breath » Mon Oct 30, 2017 5:52 pm

I have the icon for all sites that I normally use EXCEPT YouTube. Since I don't have the secondary domains whitelisted, I can search for videos, but not watch them. I have rebooted both FireFox and the PC several times since the 13th; today even.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Moose Breath

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Moose Breath » Mon Oct 30, 2017 6:08 pm

New post because I can't see a way to edit.

The fix suggested by John S. worked.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

User avatar
Thrawn
Senior Member
Posts: 3106
Joined: Mon Jan 16, 2012 3:46 am
Location: Australia
Contact:

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Thrawn » Tue Oct 31, 2017 4:07 am

The Edit button should be the leftmost icon at the top-right of the post.
======
Thrawn
------------
Religion is not the opium of the masses. Daily life is the opium of the masses.

True religion, which dares to acknowledge death and challenge the way we live, is an attempt to wake up.
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

ready-4-HELL

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by ready-4-HELL » Fri Nov 10, 2017 7:11 am

Yeah guys... Have been seeing that problm since weeks.
Not sure abt vrsn 5.1.2 or something close around it ..

Anyways it doesn't bother me much. I just hit on
Bookmark > noscript.net/getit > INSTALL .

No safe-mode, no touching other addons, No uninstalls .
Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Johnhullaballo

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Johnhullaballo » Sat Nov 11, 2017 4:56 am

Your last update seemingly killed the lastpass icon. It inhibits the login box. Disabling noscript allows it. But I don't want to disable noscript. So I have to turn it off and on. Not a good thing really.

Posted here because it may be related to this. The Lastpass icon also disappeared and I had to reinstall it. Nothing but trouble right now.

Thanks,
John
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Johnhullaballo

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Johnhullaballo » Sat Nov 11, 2017 4:05 pm

Johnhullaballo wrote:Your last update seemingly killed the lastpass icon. It inhibits the login box. Disabling noscript allows it. But I don't want to disable noscript. So I have to turn it off and on. Not a good thing really.

Posted here because it may be related to this. The Lastpass icon also disappeared and I had to reinstall it. Nothing but trouble right now.

Thanks,
John
This was on 5.15 update, sorry about that. It's also messing up other extensions. The common thread is that turning off noscript fixes things. Even the Lastpass Vault stops working after a while.

Thanks again,
John
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

barbaz
Senior Member
Posts: 9139
Joined: Sat Aug 03, 2013 5:45 pm

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by barbaz » Sat Nov 11, 2017 4:08 pm

Johnhullaballo wrote:This was on 5.15 update, sorry about that. It's also messing up other extensions. The common thread is that turning off noscript fixes things. Even the Lastpass Vault stops working after a while.

Thanks again,
John
John, does the workaround in the first post of this thread prevent the problem from recurring?
*Always* check the changelogs BEFORE updating that important software!
-

Johnhullaballo

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Johnhullaballo » Sun Nov 12, 2017 5:25 am

barbaz wrote:
Johnhullaballo wrote:This was on 5.15 update, sorry about that. It's also messing up other extensions. The common thread is that turning off noscript fixes things. Even the Lastpass Vault stops working after a while.

Thanks again,
John
John, does the workaround in the first post of this thread prevent the problem from recurring?

Hello, I just tried it and no it doesn't. It's very strange behavior. It's preventing some extensions from showing their "properties" screens, on lastpass it prevents the login screen on others it brings up blank screens. But turning off noscript always seems to fix things. Then I turn it back on as I don't really like to run without it. But to get anywhere with most of the extensions, I have to turn it back off again.

I can see the "pointer" to the extension, a very small arrow type of thing, but can't get to the properties, or login to do anything.

I'm not big on blaming things, but I did have an update just before all this happened. First lastpass disappeared and the fun started.

But thank you for answering.

John
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Johnhullaballo

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Johnhullaballo » Sun Nov 12, 2017 3:10 pm

Johnhullaballo wrote:
barbaz wrote:
Johnhullaballo wrote:This was on 5.15 update, sorry about that. It's also messing up other extensions. The common thread is that turning off noscript fixes things. Even the Lastpass Vault stops working after a while.

Thanks again,
John
John, does the workaround in the first post of this thread prevent the problem from recurring?

Hello, I just tried it and no it doesn't. It's very strange behavior. It's preventing some extensions from showing their "properties" screens, on lastpass it prevents the login screen on others it brings up blank screens. But turning off noscript always seems to fix things. Then I turn it back on as I don't really like to run without it. But to get anywhere with most of the extensions, I have to turn it back off again.

I can see the "pointer" to the extension, a very small arrow type of thing, but can't get to the properties, or login to do anything.

I'm not big on blaming things, but I did have an update just before all this happened. First lastpass disappeared and the fun started.

But thank you for answering.

John

Hello again,

Today it seems to be behaving better? The instructions I followed just talked about restarting firefox, but after turning off the computer for the night, now I can get to those extension icons. I guess a better word for properties screen would be info. But it was extensions like traffic light, abp. They would just bring up a blank page or nothing at all.

So a hard boot seemed to fix this. But we'll see as the day goes on. Happily right now, i have noscript and the other stuff working.

Thanks again,
John
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

User avatar
boteman
Posts: 2
Joined: Tue Oct 24, 2017 7:43 pm
Location: soFLA
Contact:

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by boteman » Sun Nov 12, 2017 9:49 pm

Johnhullaballo wrote:So a hard boot seemed to fix this. But we'll see as the day goes on. Happily right now, i have noscript and the other stuff working.

Thanks again,
John
Or it could be that after your reboot when Firefox was restarted NoScript auto-updated to 5.15 and now it has been fixed or at least mitigated?
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0

Johnhullaballo

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Johnhullaballo » Mon Nov 13, 2017 2:52 am

boteman wrote:
Johnhullaballo wrote:So a hard boot seemed to fix this. But we'll see as the day goes on. Happily right now, i have noscript and the other stuff working.

Thanks again,
John
Or it could be that after your reboot when Firefox was restarted NoScript auto-updated to 5.15 and now it has been fixed or at least mitigated?

Well, i already had 5.15 and I think that's what broke it. I get a separate tab when noscript updates that tells me. So I'm pretty sure it was the safe mode thing mentioned in the first post, combined with a hard boot, instead of just restarting firefox.

I had mentioned 5.15 up there somewhere. But my posts probably don't make that much sense. This is not my field of expertise by any stretch.

Thanks
John
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Guest

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Guest » Thu Nov 16, 2017 10:39 am

I found the problem in my system.
I use Firefox Portable, up to the version 56.0.2 (I have several folders and versions, but NOT 57).
I don't know why - I still have to find the cause, maybe antivirus - it is not capable anymore to write correctly settings to his file prefs.js,
path: c:\PortableApps\FirefoxPortable\Data\profile.
So when I make some updates, for example Firefox from 56.0.1 to 56.0.2, prefs.js reports

user_pref("noscript.firstRunRedirection.pending", "5.1.2");
user_pref("noscript.version", "5.1.2");

while i already have 5.1.5. The above lines don't change anymore.
This forces Firefox to open the update page of NoScript every time I launch it, and makes the Noscript icon disappear.
I edited manually the file, modifying the lines in

user_pref("noscript.firstRunRedirection.pending", "5.1.5");
user_pref("noscript.version", "5.1.5");

the icon is back and the update page doesn't open anymore. :D

Bye, David
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Popolon

Re: [FIX] Fx 56 - NoScript icon disappeared on 5.1.2 update

Post by Popolon » Sat Nov 18, 2017 5:01 pm

I use littlefox theme, and this problem already come in my case one or two year ago. The solution is the same that at this time to resolve the bug:
* Disable the theme
* disable and enable noscript (forgot If I had to remove/reinstall it).
* Enable the theme again.

Everything should work fine after that.

Hope it will help.
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Post Reply