No script broke Hotmail / outlook today

Ask for help about NoScript, no registration needed to post
ppb

No script broke Hotmail / outlook today

Post by ppb » Wed Mar 25, 2020 2:57 pm

Win 7
Firefox latest
NoScript with outlook whitelisted

Changed in the last 24 hours
Hotmail / Outlook gets lost trying to log in or on page refresh and puts up error starting

app: Mail
st: undefined
reqid: undefined
wsver: undefined
efe: undefined
ebe: undefined
et: ClientError
esrc: Script
err: Error: Failed to load LazyModule
Estack estack: 14/j</e.prototype.onLoadFailed/</<@https://outlook.live.com/mail/inbox?bO=1&sessionId=ce . . . . . .

it goes on with several more urls, but I am unsure what to redact that I might keep safe when posting
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:74.0) Gecko/20100101 Firefox/74.0

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8790
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: No script broke Hotmail / outlook today

Post by Giorgio Maone » Wed Mar 25, 2020 3:43 pm

NoScript 11.0.23rc1 (but tested also with 11.0.22).
Firefox 74

I manage to login as long as live.com and office.net are both TRUSTED.
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:75.0) Gecko/20100101 Firefox/75.0

Hermooz
Posts: 2
Joined: Thu Mar 26, 2020 9:03 am

Re: No script broke Hotmail / outlook today

Post by Hermooz » Thu Mar 26, 2020 9:02 am

Hi all. Just got bitten by this same issue.
For the moment I avoided the issue by disabling NoScript entirely on the tab where I keep Outlook365 page open, but I would like to use a custom-tailored rule instead.
The thing is, that even if I check with debug console enabled I don't see any request that's going in some domain other than Office365.com (which was obviously already trusted). In the previous message there's the suggestion to trust live.com and office.com, but since I don't see request going towards those site, why would I do it?
Is there any other way to troubleshoot what's going on when noscript step in?

thanks for any hint, and best regards!
Fabrizio
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:74.0) Gecko/20100101 Firefox/74.0

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8790
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: No script broke Hotmail / outlook today

Post by Giorgio Maone » Thu Mar 26, 2020 9:10 am

Hermooz wrote:
Thu Mar 26, 2020 9:02 am
In the previous message there's the suggestion to trust live.com and office.com, but since I don't see request going towards those site, why would I do it?
Because NoScript tells you it has blocked something on that domain (the new one for me was office.net, the page requesting it for me is https://outlook.live.com/mail/0/inbox), which might have been blocked before anything has a chance to reach the debug console.
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:75.0) Gecko/20100101 Firefox/75.0

Hermooz
Posts: 2
Joined: Thu Mar 26, 2020 9:03 am

Re: No script broke Hotmail / outlook today

Post by Hermooz » Thu Mar 26, 2020 9:40 am

Hi Giorgio and thanks for the quick reply. Didn't know that NoScript could actually act before the request even reach the debug console!
Actually In the meantime I spotted that the culprit was Office.net, but I got there thru a simple trial and error method.

Ciao!
Fabrizio
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:74.0) Gecko/20100101 Firefox/74.0

Post Reply