[FIXED] NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Ask for help about NoScript, no registration needed to post

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby anonuser » Thu Aug 09, 2018 12:41 am

So I've been running 10.1.8.17rc2 for the entire day with Sanitize cross-site suspicious requests disabled, still encountering the same problem as before and about the same amount of time, seems to frequently happen on Google Search and Gmail especially.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
anonuser
 

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby JacobS » Fri Aug 10, 2018 10:10 am

hi Giorgio,

Just tried the release candidate.
I am still experiencing the same problems as previously.

Kind regards,
Jacob

PS. Pageloading seems to be much faster now :)
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
JacobS
 

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby Ashjuk » Sat Aug 11, 2018 8:44 am

It would appear there is no further news on this problem. Does anyone know if a solution has been found?
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
Ashjuk
Junior Member
 
Posts: 21
Joined: Mon Oct 05, 2015 6:52 am

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby doomdylan » Sun Aug 12, 2018 12:33 am

Hi, I have the same problem.
I think we are in the situation where we need to reproduce the bug before to find a solution.
Unfortunately it occurs really randomly.
Can we do something when the bug occurs?
I'm collecting some screenshots and html codes of pages affected, but I'm not sure it will help.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
doomdylan
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 14, 2017 8:19 pm

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby barbaz » Sun Aug 12, 2018 1:43 am

FWIW, I notice that so far everyone reporting this problem seems to be using 64-bit Firefox on 64-bit Windows 10. Any significance?
*Always* check the changelogs BEFORE updating that important software!
Board search is currently partially broken: viewtopic.php?f=14&t=21752
Workaround: use your favorite search engine, add site:forums.informaction.com to your query
-
barbaz
Senior Member
 
Posts: 8724
Joined: Sat Aug 03, 2013 5:45 pm

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby Ashjuk » Sun Aug 12, 2018 8:10 am

barbaz wrote:FWIW, I notice that so far everyone reporting this problem seems to be using 64-bit Firefox on 64-bit Windows 10. Any significance?


It may well have something to do with it. But I have been using 64 bit Windows 10 since it's launch, and 64 bit Firefox from when it became available.

NoScript had been working working fine with that combination up until a couple of weeks ago and, as far as I am aware, neither Windows or Firefox were updated around that time.

For me the finger still points towards NoScript.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
Ashjuk
Junior Member
 
Posts: 21
Joined: Mon Oct 05, 2015 6:52 am

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby Giorgio Maone » Sun Aug 12, 2018 1:54 pm

I am preparing a special NoScript build which bypasses a certain component which may theoretically be involved, even though I couldn't reproduce yet.
In the meanwhile, as an additional data-point, could please you use https://github.com/hackademix/noscript/releases to find out the latest pre-relase (before 10.1.8.16, obviously) which does not exhibit this specific problem (even if it might show different bugs)?
Thank you!
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
 
Posts: 8640
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby Guest » Sun Aug 12, 2018 5:53 pm

barbaz wrote:FWIW, I notice that so far everyone reporting this problem seems to be using 64-bit Firefox on 64-bit Windows 10. Any significance?

I have this problem as well but the only difference is that I'm on 64-bit Windows 8.1
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
Guest
 

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby doomdylan » Sun Aug 12, 2018 7:10 pm

Hi there, I've taken some screenshot, I hope it'll give some clue.

For example it happened to me in amazon.it and that was the result:
Image
amazon.it - wrong look
At that moment I had only noscript and downloadhelper (disabled), no other extensions.

You can see there is some js code parsed as html content.
Looking with developer tools, you could see the js code text inside a div node, and I want to point out that js code is even incomplete.
It is not:
x = { starts_in: ........
it should be:
var dealTimePrefix = { starts_in: .........etc........ .


My configuration for the records:
Windows 10 Pro x64 - Firefox 61.0.2 x64
Asus P5Q - Core2 Q9400 - RAM 8GB

A friend with an AMD FX configuration says he doesn't have the problem.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
doomdylan
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 14, 2017 8:19 pm

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby anonuser » Mon Aug 13, 2018 1:57 am

I'd like to mention I'm on AMD Ryzen, don't think CPU has anything to do with it. Unless it only occurs on say 64-bit and not on 32-bit systems. I've been running without noscript for a few days, because the issue is that annoying and have had zero issues.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
anonuser
 

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby anonuser » Mon Aug 13, 2018 3:41 am

So I migrated to a brand new profile, installed default Version 10.1.8.16 and and I have no yet seen the issue so far, I would have normally seen something after an hour.

I would share my old profile, but it's been used for a while and I simply don't want to leak anything, not really confident I could scrub identifying information and such. You know how it is.

But I will share that I had a bunch of noscript entries which have been leftover even after I had uninstalled noscript from that profile, and I noticed that in the new profile there are zero entries for noscript in about:config. Could it be some migration setting bug? Maybe, maybe not.

Image
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
anonuser
 

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby skriptimaahinen » Mon Aug 13, 2018 3:59 am

anonuser wrote:...I had a bunch of noscript entries which have been leftover even after I had uninstalled noscript from that profile, and I noticed that in the new profile there are zero entries for noscript in about:config. Could it be some migration setting bug? Maybe, maybe not.

viewtopic.php?t=25105#p98122
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
skriptimaahinen
Senior Member
 
Posts: 127
Joined: Wed Jan 10, 2018 7:37 am

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby therube » Mon Aug 13, 2018 11:50 am

@doomdylan, my thought is what you are seeing is different from what is being described here.
Yes, your page is broken, yes what displays is similar to what can be found in source.
Are you logged in at amazon?
Are you using, what is it called, that newfangled "do not track me", where... but no, your UA says 61, so probably not.

(https://www.amazon.it/ displays as expected on my end.)
Image
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0 SeaMonkey/2.49.5
User avatar
therube
Ambassador
 
Posts: 7209
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby doomdylan » Mon Aug 13, 2018 5:15 pm

Thanks for replying.
Yes, I'm logged in to amazon.
I'm not sure about the "do not track me", I got the setting to "Only when using Tracking Protection".
Note that the problem is random as said in the topic, once I've done a refresh, the page was loaded correctly.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
doomdylan
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 14, 2017 8:19 pm

Re: NoScript causing need to refresh pages in Firefox

Postby Giorgio Maone » Sat Aug 18, 2018 2:22 am

Please check latest development build:
v 10.1.8.17rc3
=============================================================
+ New dynamic scripts management strategy based on the
browser.contentScripts API, should fix some elusive, likely
requestFilter-induced, bugs

x Fixed no-dot domains threated as empty TLDs (thanks
Peter Wu for patch)
- Removed requestFilter hack for dynamic scripts management
+ [L10n] br and tr translations (thanks Transifex/OTF,
https://www.transifex.com/otf/noscript/)
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
 
Posts: 8640
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy

PreviousNext

Return to NoScript Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests