[RESOLVED] Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Ask for help about NoScript, no registration needed to post
Hrodberht

[RESOLVED] Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by Hrodberht » Sun Jul 22, 2018 3:26 am

Hey there,

I've noticed that since I updated NoScript to 10.1.8.8 on July 18 I'm having issues with my Flash Player.
Any embedded swf won't play and just display as an empty white space regardless of whether I set NoScript to trust or mistrust the site or even individually allow everything.

I found the only ways to have the file play properly is deactivating any restrictions for the specific tab or deactivating NoScript in my Firefox Addons, which are both rather inconvenient.
This also doesn't make a whole lot of sense to me. Why would removing restrictions for a tab work if I already manually allowed the site to run unrestricted? Is there any fix to this or am I just missing something?

Running Firefox, Adobe Flash Player and NoScript all on the latest versions on Win10 Home 64 if that helps in any way.

Cheers
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8790
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by Giorgio Maone » Sun Jul 22, 2018 11:01 am

Thank you for your report.
I couldn't reproduce this issue.
Have you got the URL of a page where it's consistently reproducible?
Does the problem persist even on a clean profile with latest development build 10.1.8.9rc2 installed?
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7528
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by therube » Sun Jul 22, 2018 11:49 am

https://get.adobe.com/flashplayer/about/

In Addons Manager, is Flash set to Always on or to Ask?

With Ask, you get some sort of object, though it's not too apparent that there is something you should do with it.
Anyhow, clicking it, twice, gets it working.
Or if you adobe.com had already been allowed a single click would have done it.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0 SeaMonkey/2.53 Lightning/5.8

Hrodberht

Re: Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by Hrodberht » Mon Jul 23, 2018 12:57 am

Thank you for your answers!
I have since resolved the issue.

Turns out I'm just an idiot, though. For some reason I was under the impression that my Firefox was up to date, when I was still running 60.0.
I was sure I had checked for updates, but apparently I didn't. Updated and it works like a charm again.
Sorry for taking up any of your time with my non-issue. Will pay more attention next time around.
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

4td8s
Junior Member
Posts: 22
Joined: Thu Jun 03, 2010 10:40 pm

Re: Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by 4td8s » Fri Jul 27, 2018 4:32 pm

Hrodberht wrote:Thank you for your answers!
I have since resolved the issue.

Turns out I'm just an idiot, though. For some reason I was under the impression that my Firefox was up to date, when I was still running 60.0.
I was sure I had checked for updates, but apparently I didn't. Updated and it works like a charm again.
Sorry for taking up any of your time with my non-issue. Will pay more attention next time around.
the problem also happens in Firefox 60.1 ESR so you are not alone. might be fixed in normal Firefox 61 version
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8790
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: Issues with Flash Player since 10.1.8.8

Post by Giorgio Maone » Fri Jul 27, 2018 6:08 pm

4td8s wrote: the problem also happens in Firefox 60.1 ESR so you are not alone. might be fixed in normal Firefox 61 version
Just tested on 60, can't reproduce either. But the 60 variant, if any, might have been fixed by NoScript 10.1.8.9 in the meanwhile. Are you up-to-date?
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

Post Reply