Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Ask for help about FlashGot, no registration needed to post
User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7384
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by therube » Fri Feb 07, 2014 12:33 am

(I don't know what I'm doing, I just winged it...)

What I did, I believe, all within the VTV directory structure:

- \MediaInfo.dll, update with current
(very possible that is the most important change, as earlier versions did not detect Dash, & MediaInfo is what VTV relies upon to figure out what it's looking at, AFAICT, very possible this may be the only change needed)
http://mediaarea.net/us/MediaInfo/Download
(note, be aware of "Ad supported", so install appropriately or use the "without installer version. you'll want the 32-bit GUI version on Windows. suppose the DLL should be the same as what's in the GUI?)

- \avisynth\avisynth.dll updated to more recent
(very possible that is immaterial, but i had a more recent so did so)

-\LAV\
avcodec-lav-54.dll
avfilter-lav-3.dll
avformat-lav-54.dll
avresample-lav-1.dll
avutil-lav-52.dll
swscale-lav-2.dll
(again updated, don't recall if that was really necessary, but i did it, so...)
(not sure where i got LAV from at the time, suppose this will work, but didn't look & the naming is different?, http://code.google.com/p/lavfilters/downloads/list)

At the time, I used libav-win32-pthreads-20131103.7z.
Notice the original files are named xxx-lav (& -1 & -2, & some have different numbers then in libav; avcodec-lav-54.dll vs avcodec-lav-55.dll).
The "-lav" does not exist in the libav.7z, so I renamed the the files from within the 7z to corresponding names from the original install of VTV. Likewise for mismatched numbers & the -1 & -2.
(I don't know what the numbering, -54, -55 or much of anything else about these mean?)

Everything seems to work. At least I haven't run across anything that hasn't, or at least anything I can directly attribute to the changes that has caused something not work. I use VTV as a utility program; to Mux, Join, Remove... but I have not used it to Transcode.

To Mux Dash audio & video:

Tools | Audio/Video Mux
Video Stream: {plug-in link to Dash video.mp4}
Audio Stream: {plug-in link to Dash audio.m4a}
OK
(Settings screen pops up... Select)
Direct Stream Copy
Container probably says; As Source, *.mp4 (& should be fine)
Video & Audio are preselected (& should be fine)
Video Framerate is set to Auto (& should be fine)
(IOW, other then selecting Direct Stream Copy, you can just jump to the next step)
OK
(at that point, what you've selected for it to do is added to its "to do" list, it will show; Progress 0%, Status a green checkmark)
Click the Convert button
(& in a few seconds you should have a Muxed clip sitting in your Output Folder)

(I know I attempted to update the FFmpeg components, but that did not work. Again there are differences in the "numbers" 54, 55, kind of thing, I there are some places in some other files, or even within the file itself, where those numbers are hardcoded, looking for specifically numbered dll's & when not finding them, even within "itself", it barfed.)

(all I've got time for... start with MediaInfo & see if that alone doesn't get it to work successfully)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0 SeaMonkey/2.24

Boggan
Posts: 5
Joined: Sat Sep 28, 2013 9:21 am

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by Boggan » Fri Mar 14, 2014 9:32 am

Hi guys, I did read the whole 10 pages and I did everything posted here.
Still, I can't manage to download [ or find ] the right audio file.

I tried many 1080p videos, as a reference I'll use one of the links previously posted:
https://www.youtube.com/watch?v=oGspoOoK69s
I can see the right 1080p video, but as audio files I only have a medium audio/mp4 and a medium audio/webm
Are those the right files and I've been confused by the terms " medium " or is there something more / better?

1.5.5.98
FF 27.0

Thanks!
B
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7384
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by therube » Fri Mar 14, 2014 2:37 pm

> audio files ... medium audio/mp4 ... medium audio/webm

> audio/mp4 ... aac
> audio/webm ... ogg

Either should work fine within an MP4.

Since those are the only two available (seemingly), then those would be your only options. (audio/mp4 ... aac is the more common in an mp4)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:27.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.24

Boggan
Posts: 5
Joined: Sat Sep 28, 2013 9:21 am

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by Boggan » Sat Mar 15, 2014 2:23 pm

OK, I'll do as you said!
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

kittymew

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by kittymew » Wed Mar 19, 2014 1:52 pm

user wrote:

Code: Select all

http://rghost.net/private/50093560/c154abd1ce8a9e122d2f110bdb6f6540


How to mux with ffmpeg:

Code: Select all

ffmpeg -i video.mp4 -i audio.mp4 -acodec copy -vcodec copy output.mp4


Windows builds: http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/


when trying to mix a DASH video (.mp4) and audio (.m4a) I get this:
video:0kB audio:3111kB

the file that comes out is just the audio but with a very slightly different file size from the audio file

:(
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

kittymew

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by kittymew » Wed Mar 19, 2014 2:04 pm

al_9x wrote:try the following command (substitute audio.dash, video.dash, muxed.mp4):

Code: Select all

ffmpeg -i audio.dash -acodec copy -f adts - | ffmpeg -i - -i video.dash -acodec copy -bsf:a aac_adtstoasc -vcodec copy muxed.mp4

^ trying that does the same thing too by the way :(

(video I was trying to do the same with in previous post is youtu DOT be/-TTPGAy5H_E )
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7384
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by therube » Wed Mar 19, 2014 2:36 pm

WFM?

URL: https://www.youtube.com/watch?v=oGspoOoK69s

Files:

> Thanksgiving_2013_Google_Doodle_small.mp4
> Thanksgiving_2013_Google_Doodle_medium.m4a
> Thanksgiving_2013_Google_Doodle_medium.webm

(single line, wrapped for readability)

Code: Select all

ffmpeg
-i  Thanksgiving_2013_Google_Doodle_small.mp4
-i  Thanksgiving_2013_Google_Doodle_medium.m4a
-acodec copy
-vcodec copy
out3.mp4

ffmpeg
-i  Thanksgiving_2013_Google_Doodle_small.mp4
-i  Thanksgiving_2013_Google_Doodle_medium.webm
-acodec copy
-vcodec copy
out+webm3.mp4


Likewise:

URL: https://www.youtube.com/watch?v=-TTPGAy5H_E

Files:

> Lykke_Li_Get_Some_small.mp4
> Lykke_Li_Get_Some_medium.m4a

Code: Select all

ffmpeg
-i  Lykke_Li_Get_Some_small.mp4
-i  Lykke_Li_Get_Some_medium.m4a
-acodec copy  -vcodec copy  outl.mp4
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:27.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.24

kittymew

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by kittymew » Wed Mar 19, 2014 8:39 pm

The video I can't stitch in is the hd1080p one Lykke_Li_Get_Some_hd1080.mp4 (the audio Lykke_Li_Get_Some_medium.m4a)

if that makes any difference

(I have a nice playlist of music videos on VLC since running firefox with youtube running in the background isn't really practical when doing things like playing games that needs lots of memory and stuff and this youtube change really sucks :()
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7384
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by therube » Wed Mar 19, 2014 11:00 pm

Worked just fine.

> Lykke Li - Get Some-1080.mp4
> Lykke Li - Get Some.m4a.mp4

Code: Select all

ffmpeg
-i  "Lykke Li - Get Some-1080.mp4"
-i  "Lykke Li - Get Some.m4a.mp4"
-acodec  copy
-vcodec  copy
out-1080.mp4


Output to a 103 MB .mp4.
Plays fine.

Maybe you needed quotes on the filenames?

OH.
And you also need a proper decoder that can actually do something with "dash".
And that would mean something relatively recent.
So if you're using some old media player, quite possible that it may not playback - at all or perhaps only partially.
A recent MPlayer, Media Player Classic, VLC, ... Even Windows Media Player, if you have codecs for it to use...

---

Saw this happen again, viewtopic.php?p=64933#p64933.
No big deal, but...
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0 SeaMonkey/2.26a2

CuF
Junior Member
Posts: 32
Joined: Fri Dec 06, 2013 10:14 pm

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by CuF » Sun Mar 23, 2014 3:58 am

Just a recommendation. Instead off ffmpeg, I've been reassembling DASH streams with YAMB 1.6.0. It's an MP4 muxer with a GUI.
http://www.videohelp.com/tools/YAMB/old ... s#download

Simple, easy and no fuss. What is also important is to get v1.6.0 since v2.1 has a horrific bug in the uninstaller that will do much damage.

Once the streams are remuxed to mp4, MKVmerge will recognize it and you can change to MKV if you prefer.
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7384
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by therube » Sun Mar 23, 2014 2:30 pm

Just to note...

The newer versions of Yamb will not even recognize DASH.

MP4Box (aka GPAC) [using 0.5.1.DEV] (hence both Yamb & My MP4Box GUI) leave "artifacts" when you "jump" along the timeline in a clip?

With Yamb, you also need MP4Box.
With My MP4Box it's already included.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0 SeaMonkey/2.26a2

CuF
Junior Member
Posts: 32
Joined: Fri Dec 06, 2013 10:14 pm

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by CuF » Sun Mar 23, 2014 4:28 pm

Oh, thanks, yes, I did forget to mention that you can manually update the mp4box in YAMB 1.6.
Not sure if it is a necessary step for working with DASH or not, but I did to keep things up to date.
There are a few MP4Box GUIs. I just find YAMB to be one of the better ones.

Latest builds can be found here: http://gpac.wp.mines-telecom.fr/downloa ... tly-builds
To update MP4Box without installing the entire GPAC framework, you can extract relevant files from the installer using an extractor such as 7-Zip. Update/replace:
js32.dll (or JS.dll)
libeay32.dll
libgpac.dll
MP4Box.exe
ssleay32.dll
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

CuF
Junior Member
Posts: 32
Joined: Fri Dec 06, 2013 10:14 pm

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by CuF » Sun Jun 15, 2014 4:45 am

Is any work still being done with regard to YouTube issues?
I decided to test a theory today. Video tested here: https://www.youtube.com/watch?v=ln_DY8lytfg
I grabbed the 1080p video from the DASH list and the highest quality audio in the DASH list ('medium') to mux with it. I also grabbed the 720p muxed version.

The 'medium' DASH audio is: AAC-LC 44100Hz stereo 125kbps
The audio on the 720p version is: AAC-LC 44100Hz stereo 191kbps

So while we STILL don't know if there is a missing 1080p audio track from the DASH list, we can at least be sure the 720p version is missing.
I can put up with manually remuxing, but I have no idea if I'm getting the best available versions or not anymore.

Edit: Some pre-DASH YouTube video I have use 104-144kbps variable. If nothing has changed then remuxing with the 720p audio is probably about right (or better). Also interesting is they are compressing the video more than pre-DASH era. About a third smaller for the same resolution.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

user

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by user » Thu Jun 26, 2014 2:13 pm

Try this:

Code: Select all

http://rghost.net/private/56588369/79aa225a417fca836d9f410cab127887

If there's no 48k audio stream in the list, decrease your flashgot.media.minSize.flv preference.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.25

CuF
Junior Member
Posts: 32
Joined: Fri Dec 06, 2013 10:14 pm

Re: Flashgot no longer seeing 1080 MP4 on youtube

Post by CuF » Thu Jun 26, 2014 10:44 pm

Thanks for the updated version.

Apparently nothing at 48khz, but there might not be in this case. I had part 2 and 3 of those videos from before the DASH days and the audio was 144kbps @ 44.1 khz.

What I did find with the new version:

720p MP4 (with audio): AAC, 192kbps, 44.1khz, 1.79mb
Medium DASH Audio: AAC, 126kbps, 44.1khz, 1.17mb
Large DASH Audio: AAC, 254kbps, 44.1khz, 2.36mb.
Medium MP4 Video (360p with Audio): 96kbps, 44.1khz, .89mb

Apparently the new version discovers the 1080p audio track as 'Large'. (Wahoo.)

So, to summarize:
Large DASH Audio = 1080p's track.
Medium DASH Audio = 480p/large's track

Muxed 1080p, muxed 480p (large), and DASH audio for 720p are not showing up though.
Not so important to me since I can work with it, but there is some naming confusion going on here.

I tested two other YouTube vids and found the same thing. 44.1khz, 256-ish kbps for Large audio, 192-ish for 720p muxed audio.
Large Audio > 720p muxed audio > Medium Audio.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

Post Reply