Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Bug reports and enhancement requests
DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Wed Apr 29, 2009 11:57 am

I updated to Firefox 3.5 beta 4 yesterday (from beta 3) and experienced some problems in the download dialog as you can see on this picture:

http://picfront.org/d/eLXAuRwZu/Firefox.png

As far as I know the developers changed the look of the download dialog a bit. I hope this will be fixed.


EDIT:
This only seems to occur with .exe files.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7469
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by therube » Wed Apr 29, 2009 3:34 pm

Not seeing a problem here:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b5pre) Gecko/20090429 Shiretoko/3.5b5pre
(Note, I used 3.5b5pre rather then 3.5 beta 4.)

Perhaps theme related?


Actually there was another thread where this happened too ...?
Here, A problem which might be caused by flashgot.

Actually more ... I came across a bug that affected SeaMonkey - but only when the (XP) OS theme was "Windows Classic" (which is what I use) so perhaps you (two) not using that, do see this bug?
Bug 485720 - Text Descenders Do Not Display Properly In SeaMonkey Default Theme


Image
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.21) Gecko/20090403 SeaMonkey/1.1.16

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Wed Apr 29, 2009 5:49 pm

Well, I tried a portable version of the new beta and this is how it looks there:

http://picfront.org/d/JKLrs5JiQ4l/Firefox.png

I don't know if it's a bug or something, but it seems that the download dialog has changed. In previous versions you could select "Open", but this option is now gone. The problem in the thread you posted is exactly the same I have. However, I don't use any themes; and my other extensions don't change the option dialog. Could this be a bug in Firefox itself?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7469
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by therube » Wed Apr 29, 2009 6:26 pm

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.21) Gecko/20090403 SeaMonkey/1.1.16

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Wed Apr 29, 2009 7:08 pm

I tried it with some .exe files from this server and this problem occurs everytime. However, there are no problems with .dmg files (maybe just on MacOS X?). It's pretty strange as only .exe files are affected. Here's a screenshot:

http://picfront.org/d/63VPBVNKH/Firefox.png

The bugs you posted are pretty old ... But the problems with .dmg files seems to be similiar. In the thread you posted T Y used a newer build than the beta and he experienced the problem; you didn't with an older build (maybe the new "look" wasn't implemented yet). Maybe it's already fixed in newer builds? Is there already some kind of pre rc available? I think Mozilla removed the pre beta 5 from their servers (at least I couldn't find it today, but I think I saw it yesterday).
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7469
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by therube » Wed Apr 29, 2009 7:27 pm

Still everything (the dialog box) looks fine for me; dz, exe, dmg, u3p.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4

PS: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ ... lla-1.9.1/
or http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ ... .9.1-l10n/

It's a bug.
Changing to (Windows) XP theme (the default UGG theme) & the problem appears.

Picture in a bit ...
( bottom picture And if I disable FlashGot, I get this ...)
(So who's bug is it? FF or FG?)
(The same occurs in 3.5b5pre.)

Image


And if I disable FlashGot, I get this ...

Image


So who's bug is it? FF or FG?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.21) Gecko/20090403 SeaMonkey/1.1.16

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Wed Apr 29, 2009 9:57 pm

Interesting ... This is exactly how my download dialog looks if I enable (first picture)/disable (second picture) FlashGot. So, it's a problem with the standard theme? A very strange bug as I'm running Vista (or does the os not matter?) ... Is this bug fixed in the version you use (pre beta 5) as you didn't experience it? Let's hope they already fixed it because this gets very annoying over time :-).
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

User avatar
therube
Ambassador
Posts: 7469
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by therube » Wed Apr 29, 2009 10:25 pm

The problem exists (at the least) in Windows XP & Windows Vista.
In order to manifest itself, Windows must be using the Windows XP Theme (or Vista equivalent thereof).
Desktop | Properties | Themes -> XP Theme

If you are using Windows Classic Theme, then you will not see this issue.
(Note I am talking about Windows itself, not FF.)

Exists in both FF3.5b4 & FF3.5b5pre & 3.6a1.
Does not happen in SeaMonkey 1.1.x, 2, nor in FF 2, 3.0.x.

So the problem does exist, & is not fixed.
Need to determine if the problem is on FF's end or on FlashGot's end or both.

(I'll assume that it is a FF issue & that any extension that similarly modifies <adds> text to that dialog will end up with the same sort of issue.)


And ideas like this, https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=347232#c5 &
Bug 293804 - Attachment with unknown MIME type but known extension: TB should not presume types are identical &
Bug 366879 - GetFromTypeAndExtension(): mimeinfo for extension via mimeTypes.rdf should Always Ask
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b4pre) Gecko/20090423 SeaMonkey/2.0b1pre

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Thu Apr 30, 2009 11:49 am

Ok, so it's now clear that this bug exists. Is there already a bug report on Mozilla's bug tracker?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8743
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by Giorgio Maone » Thu Apr 30, 2009 12:39 pm

This is not a Firefox bug nor a FlashGot bug, it's just an incompatible change happened in https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=344984
I'll take care of this later today.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Sat May 02, 2009 10:24 am

Any news :-)?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Tom T.
Field Marshal
Posts: 3620
Joined: Fri Mar 20, 2009 6:58 am

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by Tom T. » Sat May 02, 2009 10:38 am

DaKo wrote:Any news :-)?

DaKo, you might not be aware of this, but an emergency situation came up in regard to NoScript, so I would expect that Giorgio did not have a chance to get to this. He was up all night getting out the latest NoScript build to address the issue, and (I hope) is sleeping soundly at the moment. (it's early afternoon in Palermo.)
Please be patient. If it isn't addressed within another two days, please feel free to post another reminder.
Thank you for your patience.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US at an expert level; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20 diehard

DaKo
Posts: 8
Joined: Wed Apr 29, 2009 11:49 am
Location: Germany

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by DaKo » Sat May 02, 2009 12:25 pm

Sorry, I didn't know :-). I will post again in a few days if the issue isn't solved in the meantime.

BTW: I know what time it is in Italy as I'm from Germany (same time zone) :-). I hope he soaks up the sun to be fit again :-D.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; de; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Tom T.
Field Marshal
Posts: 3620
Joined: Fri Mar 20, 2009 6:58 am

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by Tom T. » Sun May 03, 2009 4:26 am

DaKo wrote:Sorry, I didn't know :-). I will post again in a few days if the issue isn't solved in the meantime.

BTW: I know what time it is in Italy as I'm from Germany (same time zone) :-). I hope he soaks up the sun to be fit again :-D.

Für Herr Maone und für mich, danke schön! (Sehr schlecte Deutsche, nicht wahr?)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US at an expert level; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20 diehard

User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
Posts: 8743
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy
Contact:

Re: Interface "bug" with Firefox 3.5 beta 4

Post by Giorgio Maone » Tue May 05, 2009 11:54 pm

Fixed in FlashGot 1.8.7.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

Post Reply