NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by barbaz » Tue Mar 26, 2019 8:02 pm

A similar thread just came up - viewtopic.php?f=7&t=25485

When this issue occurs, if you click "Custom" for the site(s) that show as Default, which checkboxes show up highlighted red/brown (if any)?

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by witrak() » Fri Mar 22, 2019 11:50 am

Thank you. I see other anomalies in the FF lately, including no reaction from FF to click on some icons including extension icons. Thus the reported situation probably isn't related to NoScript...

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by barbaz » Sun Mar 17, 2019 5:24 pm

None of the anomalies in those fragments of your NoScript settings would obviously explain this. As a test, does disabling all extensions other than NoScript get it working? (Tools > Add-ons Manager)

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by witrak() » Sun Mar 17, 2019 12:39 pm

I just checked the tab again and saw that the icon was not blue - it reported 3 scripts blocked.
But after some seconds it changed to blue...

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by witrak() » Sun Mar 17, 2019 12:17 pm

I don't remember any change of any important NoScript setting, but of course I may be wrong - below is slightly edited export list.
However, the situation is strange because:
(1) I never had such case (to the contrary, pages usually work perfectly despite a clear indication of multiple blocked scripts...);
(2) I'm sure I did not change anything in at least a year.

Code: Select all

{
  "policy": {
    "DEFAULT": {
      "capabilities": [
        "other",
        "font",
        "frame",
        "media",
        "webgl"
      ],
      "temp": false
    },
    "TRUSTED": {
      "capabilities": [
        "script",
        "object",
        "media",
        "frame",
        "font",
        "webgl",
        "fetch",
        "other"
      ],
      "temp": false
    },
    "UNTRUSTED": {
      "capabilities": [],
      "temp": false
    },
    "sites": {
      "trusted": [
        "dropbox.com",
      ],
      "untrusted": [

	  "§:serving-sys.com",
        "§:ads-twitter.com"
      ],
      "custom": {}
    },
    "enforced": true
  },
  "local": {
    "debug": false,
    "showCtxMenuItem": true,
    "showCountBadge": true,
    "showFullAddresses": true,
    "storage": "local",
...
  },
  "sync": {
    "global": false,
    "xss": true,
    "clearclick": true,
    "storage": "sync"
  },
  "xssUserChoices": {
....
  }
}

Re: NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by barbaz » Fri Mar 15, 2019 3:41 am

How have you configured your Default preset? (NoScript Options > General)

NoScript icon is Blue but blocked scripts break page

by witrak() » Fri Mar 15, 2019 2:08 am

I just found kind of strange NoScript behavior: I see blue S in NoScript icon, but there are multiple scripts blocked on the page. In consequence the page (Dropbox login page) doesn't work.
https://imgur.com/a/BFYdP1k
While this behavior isn't illogical (and in the past I was sure it would be better than current one), it is a change if compared with what I'm used to see.
Now the question: is it new standard behavior or a glitch?

Top