NS has just stopped working with Google

Ask for help about NoScript, no registration needed to post

NS has just stopped working with Google

Postby El Cid » Thu Apr 12, 2012 8:25 pm

Just got this error this morning, is reproducible. If I allow google.com searches work fine. If not, I get this error no matter what the search term.

May be related: Happened after I "revoked all temporary permissions" when I had temp enabled google to look a a google map.

The error:

"404. That’s an error.

The requested URL /&gbv=1&sei=ITqHT4HdAojUiALm1IzgAg was not found on this server. That’s all we know. "
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:11.0) Gecko/20120313 Firefox/11.0
El Cid
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby rohieb » Thu Apr 12, 2012 10:42 pm

I can confirm this, even with a new profile and fresh NoScript installed. As soon as I disallow google.com, I get a 404 for all search results, and the URL is something like http://www.google.com/&gbv=1&sei=NVqHT9qOF8uUswbzg4iIBA
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Ubuntu/10.04 Chromium/18.0.1025.151 Chrome/18.0.1025.151 Safari/535.19
rohieb
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby Giorgio Maone » Thu Apr 12, 2012 10:47 pm

Could you post an example URL of a search result page which suffers of this problem (not the URL of the broken landing page)?
Does it happen for left click, middle click or both?

Also, could you try clearing your cookie and check whether the problem persists?

Thanks.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
 
Posts: 7328
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy

Re: NS has just stopped working with Google

Postby cb » Thu Apr 12, 2012 11:03 pm

I can also confirm. To reproduce the error use

www.google.ca or
www.google.com

enter "london" (no quotes) or anything else in the search box hit enter and the error is generated.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
cb
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby Giorgio Maone » Thu Apr 12, 2012 11:13 pm

cb wrote:I can also confirm. To reproduce the error use

www.google.ca or
www.google.com

enter "london" (no quotes) or anything else in the search box hit enter and the error is generated.

It works for me (cannot reproduce) :(.

Could you actually reproduce on a clean profile with just NoScript installed?
If so, what permissions do you need to tweak from the default configuration?
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
User avatar
Giorgio Maone
Site Admin
 
Posts: 7328
Joined: Wed Mar 18, 2009 11:22 pm
Location: Palermo - Italy

Re: NS has just stopped working with Google

Postby Guest » Thu Apr 12, 2012 11:48 pm

Giorgio Maone wrote:Could you actually reproduce on a clean profile with just NoScript installed?
If so, what permissions do you need to tweak from the default configuration?


Yes, as I wrote before. The only thing I had to do in a fresh profile was install NoScript and forbid JS for google.com, and it breaks. When JS is allowed for google.com, everything is fine.

Of course, when I have JS enabled for google.com, it does instant search while I type. When I forbid JS while I'm on the search results, it goes back to the search form, and I have to press the "Search" button, however, Google then instantly jumps to the "broken" 404 URL. Also, direct links like http://www.google.de/search?q=test don't work anymore with JS forbidden.

I'm not exactly sure who is to blame here, NoScript or Google... ;-)
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
Guest
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby AnonymousCoward » Fri Apr 13, 2012 12:05 am

+1 to the list

Within the past 24hours search requests sent to or through google.com now redirect to a 404 error page.

Screenshot
http://i39.tinypic.com/dta41.png

The following URL are forbidden under NoScript

http://www.google.com
http://www.gstatic.com
http://www.google-apis.com
http://www.google-analytics.com
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
AnonymousCoward
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby AnotherGuest » Fri Apr 13, 2012 12:18 am

Another user chiming in with a reproduce.

Firefox 11 (release), NoScript 2.3.7rc5, Win 7 x64.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.152 Safari/535.19
AnotherGuest
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby orphan » Fri Apr 13, 2012 1:23 am

Can reproduce here with clean profile w/ firefox 11 on archlinux. Interestingly searches still work properly through lynx, a text mode browser without javascript.
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
orphan
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby just another anon » Fri Apr 13, 2012 1:41 am

/signed

fwiw
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
just another anon
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby mattydownunder » Fri Apr 13, 2012 2:26 am

Same problem here. FF4.01, NS2.3.6. I guess google have rolled out something new, as they have that google art project thing below the search box for the last couple of days.
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1
mattydownunder
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby Anonymouse2 » Fri Apr 13, 2012 2:48 am

Win7 64-bit
NoScript 2.3.7
Firefox 11

Happening here too. On google.ca you can type "blah" and it returns this:

404. That’s an error.

The requested URL /&gbv=1&sei=wpOHT_PQMMWniQL8u6nTAg was not found on this server. That’s all we know.
Last edited by Anonymouse2 on Fri Apr 13, 2012 3:24 am, edited 4 times in total.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
Anonymouse2
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2011 8:58 pm

Re: NS has just stopped working with Google

Postby CowsOT » Fri Apr 13, 2012 2:49 am

I have the same problem in Firefox with NS enabled and blocking Google scripts. However, when I change my user agent to something else via UserAgentSwitcher (IE for example) and leave everything else the same, searches work fine. Google is clearly blocking Firefox + NS specifically, and it's crap. I'm switching to something else for my searches
Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_3) AppleWebKit/534.53.11 (KHTML, like Gecko) Version/5.1.3 Safari/534.53.10
CowsOT
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby guestgue » Fri Apr 13, 2012 3:07 am

Hi, Came here tonight after having google problems and saw this thread. I do not get any error messages, so for me it's just a little different. I use force https for google, and google is not whitelisted.

When I put a term in the search box and hit enter the google.com page loads, so I get no results and it loads google.com. If I enter a term in there and hit enter, it just reloads another blank google.com page.

Just thought I'd add this in case it helps in showing what is occurring with google.

take care
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
guestgue
 

Re: NS has just stopped working with Google

Postby orphan » Fri Apr 13, 2012 3:12 am

Created string general.useragent.override in about:config and set it to testing and google searches work, disabled it and back to the 404.
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
orphan
 

Next

Return to NoScript Support

Who is online

Users browsing this forum: Giorgio Maone, Google [Bot] and 6 guests