HTTP Authorization problem.

Ask for help about FlashGot, no registration needed to post

HTTP Authorization problem.

Postby Hiro » Wed Mar 21, 2012 1:09 pm

Since v 1.4 HTTP Authorization doesn't works well. When i try to download a video which required username and password it doesn't send the data to my download manager but in v 1.3.9 it works fine even the latest v 1.4.1 also doesn't work, my download manager is Net Transport please check it. Thanks, cheers.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.28) Gecko/20120306 Firefox/3.6.28
Hiro
 

Re: HTTP Authorization problem.

Postby Hiro » Wed Mar 21, 2012 1:14 pm

Forgot to say that i'm using FireFox V 3.6.28.
Thanks.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.28) Gecko/20120306 Firefox/3.6.28
Hiro
 

Re: HTTP Authorization problem.

Postby therube » Wed Mar 21, 2012 2:50 pm

Net Transport itself provides HTTP Authentication (when you type a username/password into the Net Transport download dialog).

So I assume the link you are clicking already has the username/password as part of the URL?

Code: Select all
http://abc:def@www.youtube.com/somevideofile.flv


Or you've signed into a service that requires login & the file being sent by the service is then sent to Net Transport with the username/password as part of the sent URL, as described above.

Any such open links to test?

What version of Net Transport?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:13.0) Gecko/20120321 Firefox/13.0a2 SeaMonkey/2.10a2
User avatar
therube
Ambassador
 
Posts: 4903
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: HTTP Authorization problem.

Postby Hiro » Thu Mar 22, 2012 1:00 pm

therube wrote:Net Transport itself provides HTTP Authentication (when you type a username/password into the Net Transport download dialog).

So I assume the link you are clicking already has the username/password as part of the URL?

Code: Select all
http://abc:def@www.youtube.com/somevideofile.flv


Or you've signed into a service that requires login & the file being sent by the service is then sent to Net Transport with the username/password as part of the sent URL, as described above.

Any such open links to test?

What version of Net Transport?


I'm signed a site which required login and those content need the username / password to down it. Actually it works like this way, once i logged in the site with my username / password and down the content FlashGot will automatic send my username / password info to my download manager so i didn't need to enter manually but since v 1.4 the info didn't send and the download manager username / password field just blank so i need to enter it manually and that's the problem. I'm on version 2.96b.615, as i know it's not Net Transport issue but FlashGot itself because v 1.3.9 works fine just not v 1.4 or v 1.4.1 and there's nothing changes in my system the only change is FlashGot version. I even tried clear cookies, caches but still no change.

Thanks.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.28) Gecko/20120306 Firefox/3.6.28
Hiro
 

Re: HTTP Authorization problem.

Postby therube » Sat Mar 24, 2012 3:10 pm

(I don't really know how HTTP Authentication works or is supposed to work ...)

From what I can tell, a un/pw that gets to/into Net Transport, is going to use HTTP Authentication, regardless.

So whether the un/pw source is from a link through FlashGot, or manually typed in to the Net Transport dialog, it is going to use HTTP Authentication.

un/pw can be sent by various means.

You log into a board.
The download link includes the un/pw in the downloads URL.

Link of type: http://abc:def@members.tube.com.com/video.flv.
un/pw is passed via the URL to download manager:
Code: Select all
3/23/2012 7:05:34 PM.432 Connected.
3/23/2012 7:05:34 PM.432 GET /updates/psc/flv/video.flv HTTP/1.1
3/23/2012 7:05:34 PM.432 Authorization: Basic c9rZXJ26bzp0aG93M=
3/23/2012 7:05:34 PM.432 Accept: */*
3/23/2012 7:05:34 PM.432 Referer: http://members.tube.com/

If i pause the download, then manually remove the un/pw from download manager, the remainder of the download fails:
Code: Select all
3/23/2012 7:08:31 PM.378 Connected.
3/23/2012 7:08:31 PM.386 GET /updates/psc/flv/video.flv HTTP/1.1
3/23/2012 7:08:31 PM.387 Accept: */*
3/23/2012 7:08:31 PM.388 Referer: http://members.tube.com/
3/23/2012 7:08:31 PM.389 Range: bytes=1046515-
3/23/2012 7:08:31 PM.389 User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
3/23/2012 7:08:31 PM.390 Host: members.tube.com
3/23/2012 7:08:31 PM.390 Connection: Keep-Alive
3/23/2012 7:08:31 PM.390 Pragma: no-cache
3/23/2012 7:08:31 PM.391 Cache-Control: no-cache
3/23/2012 7:08:31 PM.493 HTTP/1.1 401 Authorization Required


A different site, I log in, & its URLs are formatted differently, without un/pw in the URL itself.

Link of type: http://members.boob.com/video.flv.
No specific un/pw in the download URL.
Though the un/pw is still sent to the download manager:

Code: Select all
3/23/2012 7:24:04 PM.637 Connected.
3/23/2012 7:24:04 PM.642 GET /members/videos/content/mp4/video.mp4 HTTP/1.1
3/23/2012 7:24:04 PM.642 Authorization: Basic ZBgxMTplcjaEy
3/23/2012 7:24:04 PM.643 Accept: */*
3/23/2012 7:24:04 PM.644 Referer: http://members.boob.com/members/videos/content/mp4/video.mp4
3/23/2012 7:24:04 PM.644 User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
3/23/2012 7:24:04 PM.644 Host: www.boob.com
3/23/2012 7:24:04 PM.645 Connection: Keep-Alive
3/23/2012 7:24:04 PM.645 Pragma: no-cache
3/23/2012 7:24:04 PM.645 Cache-Control: no-cache
3/23/2012 7:24:04 PM.687 HTTP/1.1 200 OK


And on another site, once logged in, no un/pw is in the download URL, nor is one passed at all.
Possibly because they are using a PHPSESSID, referer, & that suffices?

Code: Select all
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Connected.
3/23/2012 7:32:08 PM.889 GET /download.php?cid=2164&fmt=mp4 HTTP/1.1
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Authorization: Basic YWJjMTIz==
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Accept: */*
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Referer: http://www.msn.com/video.php?mid=100&vid=2164&pgid=1
3/23/2012 7:32:08 PM.889 User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Host: www.msn.com
3/23/2012 7:32:08 PM.889 Connection: Keep-Alive
3/23/2012 7:32:08 PM.903 Cookie: PHPSESSID=shvum15sq87st2hk2ooet86764; login=33439
3/23/2012 7:32:08 PM.903 Pragma: no-cache
3/23/2012 7:32:08 PM.903 Cache-Control: no-cache
3/23/2012 7:32:09 PM.038 HTTP/1.1 200 OK


Note the Authorization: Basic YWJjMTIz==, but that is nothing more then the default un/pw that is set up in my download manager. It could just as well have been blank, & the download still would proceed:

Code: Select all
3/23/2012 7:34:33 PM.866 Connected.
3/23/2012 7:34:33 PM.875 GET /download.php?cid=2164&fmt=mp4 HTTP/1.1
3/23/2012 7:34:33 PM.876 Accept: */*
3/23/2012 7:34:33 PM.877 Referer: http://www.msn.com/video.php?mid=100&vid=2164&pgid=1
3/23/2012 7:34:33 PM.877 Range: bytes=751900-
3/23/2012 7:34:33 PM.878 User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
3/23/2012 7:34:33 PM.878 Host: www.msn.com
3/23/2012 7:34:33 PM.879 Connection: Keep-Alive
3/23/2012 7:34:33 PM.879 Cookie: PHPSESSID=shvum15sq87st2hk2ooet86764; login=33439
3/23/2012 7:34:33 PM.879 Pragma: no-cache
3/23/2012 7:34:33 PM.879 Cache-Control: no-cache
3/23/2012 7:34:33 PM.990 HTTP/1.1 200 OK


This was all done with HTTP Authentication enabled in FlashGot (I had never enabled it before) & using Net Transport v2.96c. So best I can figure, is that it works.

(I don't really know how HTTP Authentication works or is supposed to work ...)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball NoScript FlashGot AdblockPlus
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:13.0) Gecko/20120324 Firefox/13.0a2 SeaMonkey/2.10a2
User avatar
therube
Ambassador
 
Posts: 4903
Joined: Thu Mar 19, 2009 4:17 pm
Location: Maryland USA

Re: HTTP Authorization problem.

Postby Hiro » Sat Mar 24, 2012 7:30 pm

A different site, I log in, & its URLs are formatted differently, without un/pw in the URL itself.

Link of type: http://members.boob.com/video.flv.
No specific un/pw in the download URL.
Though the un/pw is still sent to the download manager:

But i checked mine here it doesn't work, my login info just didn't sent to the download manager, could it be a bug which the latest version didn't compatible with the old version of FireFox? But i can confirmed v 1.3.9 are works fine with my 3.6.28 FireFox.

Thanks for the reply.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.28) Gecko/20120306 Firefox/3.6.28
Hiro
 


Return to FlashGot Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest